دپارتمنت محاسبات و فناوری مدرک کارشناسی سیستم اطلاعات و فناوری اطلاعات را در اوایل صبح ، اواخر صبح و عصر تنظیم می کند. با ارائه طیف متنوعی از مطالب در برنامه ما ، ما سعی می کنیم اطمینان حاصل کنیم که دانش آموزان ما در موقعیت های مختلف شغلی متناسب هستند ، همه اینها برای کشور در حال توسعه بسیار هیجان انگیز ، پاداش آور و بسیار مورد نیاز است. بسته به انتخاب آنها ، ممکن است به مشاغل زمینه ای مانند مهندسین نرم افزار ، مهندسان شبکه ، فروشندگان سخت افزار و نرم افزار ، مشاوران ، برنامه نویسان یا در موسسات دانشگاهی به عنوان محقق یا معلم کار کنند.
بسیار جای خرسندی است که کشور عزیز مان طی بیست سال اخیر، تغییرات قابل توجه را تجربه کرده است. درکنار بقیه اتفاقات، حضور چشم گیر مؤسسات تحصیلات عالی خصوصی کار بسیار پربرکت بوده است. طبیعی بود که نهادهای آموزشی دولتی به تنهایی قادر به پاسخ گویی ملیونها افغان ها جویای دانش و علم نبودند. مؤسسه تحصیلات عالی هیواد یکی از نهادهای موفق و پرنشاط در ولایت کابل است که با تلاش بسیار سریع و سرمایهگذاری کلان مادی به سمت اهداف عالیه به پیش می رود و تاکنون در سه حوزه «کامپیوتر ساینس»، «اقتصاد» و «حقوق و علوم سیاسی» ارائه خدمت کرده است. اینجانب از سال ۱۳۹۷ هـ ش وارد پوهنځی کمپیوترساینس شده ام و نخست، بعنوان استاد در این پوهنځی خدمت میکردم و از سال ۱۳۹۸ هـ ش بعنوان مسئول پوهنځی انتخاب شدم. به نوبت خودم از مؤسس مؤسسه تحصیلات عالی هیواد و مسئولین وقت تشکر می نمایم که به بنده اعتماد نمودند و این بخش مهم را به من واگذار کردند. مأموریت اصلی من انکشاف جامع و همه جانبه پوهنځی است ازاینرو، نظم و انضباط، هماهنگی بین بخشها، توجه به بخش تحقیقی و فرهنگی و اولویت دادن به پلانها و پالیسیها در کنار آموزش را وظیفه اصلی خود می دانستم و به آن پایبند خواهم بود. شکی نیست که پلان و پالیسی، نقش بسیار مهم در مدیریت یک سازمان دارد. بدون کدام پلان، هیچ برنامهای موفق نبوده و مدام مجبور به تکرار اشتباهات خواهد بود. جای خوش بختی است که با تصویب و تأیید پلان پنج ساله استراتیژیک مؤسسه تحصیلات عالی هیواد در سال 1398 و اینک اصلاح پلان یاد شده، رشد و انکشاف همه جانبه مؤسسه سرعت قابل توجه یافته است. اینک با حضور ریاست محترم مؤسسه جناب داکتر خالد احمد کاکر از نیروهای علمی و با تجربه کشور، نگاه دوباره به تمام برنامههای مؤسسه صورت گرفته است. پوهنځی کمپیوتر ساینس نیز در کنار بقیه بخشها با اصلاح و تغییر قابل توجه در بخش پلانها از جمله پلان استراتیژیک پوهنځی و نیز تدوین پلان استراتیژیک دیپارتمنت ها با استحکام بیشتر به سمت آینده و انجام بهتر وظایف به پیش میرود. پوهنځی کمپیوتر ساینس به دلیل کاربردی و عملی بودن رشته تحصیلی اش از اهمیت زیادی برخوردار است و تأثیر زیادی بر ایجاد اشتغال و ارتقای توانمندی فرزندان کشور خواهد داشت. به همین دلیل، پرورش چنین نسلی برای آینده، کار یک فرد نیست و همه همکارانم در این بخش سهم زیادی در پیشبرد وظایف دارند و این نکته نشان میدهد که استادان و اعضای عزیز کدر علمی در کنار خدمت، نسبت به هماهنگی و نظم نیز دقت داشته باشند و بدون هماهنگی، تدوین لوایح و پلانها بی خاصیت خواهد بود. و نکته مهم دیگر، سهم محصلان پوهنځی است که هدف اصلی از تمام پلانها رشد آنها است. وظیفه خود میدانم که همراه با همکارانم نسبت به معرفی کامل پلانها به محصلان عزیز و اجرای آن کوتاهی نکنم اما موفقیت من و همه اعضای کدر علمی پوهنځی، مشروط به همکاری محصلان عزیز است. نظرات نیک محصلان، همکاری در ا
آماده سازی نیروی انسانی متخصص و متعهد در زمینه فناوری معاصر ؛ نقش فعال خود را در رشد و توسعه کشور بازی کنند
ارائه منطقه ای برای گروه علوم کامپیوتر ، رهبری در زمینه فنون رایانه ، یا ترفندها. بررسی استعدادهای دانش آموزان آماده سازی و هماهنگی آنها برای دانش نظری و عملی جهان دیجیتالی شده.
دروس دیپارتمنت تکنالوژی معلوماتی تا ختم سمستر چهار م به شکل عمومی میخوانه و پس از سمستر چهارم مضامین تخصصی اضافه میشود در رشته های امنیت شبکه ،شبکه سازی ،وصل کردن شبکه دیپارتمنت تکنالوژي معلوماتی یک از دیپارتمنت دوګانه در پوهنځی کمپیوټرساینس در سال ۱۳۹۶ ه ش ایجاد ګردیده و دارای مجوز رسمی از طرف وزارت محترم تحصیلات عالی میباشد
هدف دیپارتمنت سیستم های معلوماتی توضیح و رسانیدن مسایل علمی و مهارت های تخنیکی به هموطنان کشور عزیز ما میباشد. دیپارتمنت سیستم های معلوماتی یک دیپارتمنت جوان بوده و سیستم های معلوماتی در کمپیوترساینس نیز یک علم جدید است. بنا این دیپارتمنت به نصاب درسی یا کریکولم جدید نیاز دارد. اعضای کادر علمی دیپارتمنت دارای سویه های عالی مسلکی بوده و اکثریت مطلق شان دارای اسناد ماستری در این رشته اند. مسئولیت اعضای کادر علمی دیپارتمنت سیستم های معلوماتی ایجاد و انکشاف کریکولم درسی این دیپارتمنت میباشد. این کریکولم طبق ضرورت و پلان از قبل تهیه شده باید موضوعات مربوط به سیستم های معلوماتی کمپیوتری شامل کورس های بانک معلومات و صنوف ویب دیزاین را در بر داشته باشد. محصلین که از این دیپارتمنت فارغ میشوند باید طوری تربیه شوند که مسایل علمی و مسلکی مربوط ساحه سیستم های معلوماتی را از ابتدا تا درجه های پیشرفته به شمول کارهای عملی فرا گیرند. تمامی کورس های مسلکی که ارتباط به رشته شان میگیرند باید مسایل عمومی (اساسات)، عناوین پیشرفته و عملی را شامل شوند.
...
کارمندان
صنوف درسی